Η Κβαντομηχανική.... ξεματιάστρα

"Ξεματιάστρες όλου του κόσμου !

Ενημερωθείτε !"

Το παρακάτω βίντεο εξηγεί παραστατικότατα ένα πείραμα της κβαντικής φυσικής το οποίο είναι όντως έτσι όπως τα περιγράφει και φυσικά είναι άκρως εντυπωσιακό. Ο θεατής καλό είναι να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο μάτι που τοποθετείται στο 3.30 λεπτό σαν παρατηρητής του πειράματος. Η παρουσία του και μόνο αλλάζει την εξέλιξη του πειράματος. Αν το μάτι αφαιρεθεί,  το ίδιο πείραμα έχει άλλα αποτελέσματα. Το μάτι "μάτιασε" το πείραμα.

Καλό είναι τώρα να δούμε πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την πραγματική παρατήρηση.

Παρακαλούνται λοιπόν όλες οι ξεματιάστρες να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις και να αποκτήσουν τα δικά τους επιστημονικά μηχανήματα ξεματιάσματος.

ksematiastra

Ηλεκτρονική κβαντομηχανική ξεματιάστρα made in China μόνο 1000 ευρώ στο ebay.

Την αφορμή για τα παραπάνω την πήρα μετά μία κριτική που πήρα για το βιβλίο μου από έναν καταξιωμένο επιστήμονα, βαρυφορτωμένο με διπλώματα, και ενήμερο με την κβαντομηχανική, σχετικά με την ανυποχώρητη πολεμική του βιβλίου μου εναντίον κάθε είδους μεταφυσικότητας.

Η απάντηση του φίλου μου ήταν οργίλη. "Τι είναι αυτά που λες;" "ξέρεις ότι σήμερα γίνονται πειράματα στη NASA που επιβεβαιώνουν αυτά που εσύ λες βλακείες;" "ξέρεις ότι τα συζευγμένα φωτόνια κάνουν εκείνο και το άλλο;"

Ως απάντηση του είπα ότι έχει μείνει πίσω, διότι έχουν βρεθεί και τα διαζευγμένα φωτόνια τα οποία αποτελούν πρόβλημα στην κοινωνία των φωτονίων διότι έχει μειωθεί η γεννητικότητα με αποτέλεσμα να μη παράγονται καινούργια φωτόνια και σε κάποια χρόνια να.... σβήσει το φως. Οι έρευνες που γίνονται τώρα είναι κατα πόσον υπάρχουν και LGBT φωτόνια.

Φυσικά τις πίστεψε τις νέες πληροφορίες και βάλθηκε να ψάχνει στο ιντερνέτ για τα σχετικά.....

ksematiasmaΚατόπιν λοιπόν και των "συζευγμένων φωτονίων" προτείνω στις μάγισες να αποκτήσουν μια τέτοια συσκευή (γεννήτρια φωτονίων προς 1250 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) η οποία μάλιστα να είναι διπλού ρόλου. Αριστερά θα βγάζει εν μέσω πολλών μπιπ, τι, τι, τι, και γλομπακίων, τα συζευγμένα φωτόνια. Δεξιά θα βγάζει τα διαζευγμένα. Όταν πηγαίνει ένας που έχει χωρίσει στην κβαντομηχανική μάγισσα και θέλει να επιστρέψει η σύντροφος, θα μπαίνει μπροστά η γεννήτρια συζευγμένων φωτονίων. Ένας άλλος που θέλει να χωρίσει θα χρησιμοποιεί τα διαζευγμένα φωτόνια.

Για να σοβαρευτούμε και λιγάκι θα προτείναμε στις ξεματιάστρες, κβαντομηχανικές και μη,  κάτι πιο απλό στο οποίο προσφέρομαι εγώ να γίνω πειραματάνθρωπος (ή πειραματόζωο αν με θεωρούν ζώο).

Θέλω η ίδια η ξεματιάστρα να με ματιάσει.  Να μου δηλώσει μάλιστα από πρίν και τα συμπτώματα που θα έχω λόγω ματιάσματος. Για την έναρξη του ματιάσματος θα δώσω εγώ το σύνθημα. Αμέσως μετά θα της δώσω πάλι εγώ το σύνθημα να με ξεματιάσει. Αυτό να επαναληφθεί παρακαλώ 2-3 φορές.

Μόνο τότε θα πεισθώ.

Διότι έχεις λύσει πραγματικά ένα πρόβλημα μόνο εάν μπορείς να το προκαλέσεις. 

 Στην εσχάτη των περιπτώσεων που άλλο άτομο είναι ικανό να ματιάζει και άλλο να ... ξεματιάζει, δέχομαι το παραπάνω πείραμα να γίνει και με τις δύο εναλλάξ !

Το παραπάνω βίντεο είναι και λίγο ... πονηρούλικο. Τελειώνει απότομα αφήνοντας εμάς να υποθέσουμε οτιδήποτε γύρω από το περίφημο γουρλωτό μάτι του πειράματος. Πράγματι τέτοιες παρατηρήσεις αναστατώνουν τον κοσμάκη και δίνουν όπλα στις ξεματιάστρες. Αυτό φαίνεται καθαρά στο παρακάτω βίντεο όπου στις πρώτες ερωτήσεις του κοινού ήταν και το θέμα του ... ματιού.

Στο βίντεο του Καθηγητού της Αστροφυσικής Μάνου Δανέζη καλό είναι να πάμε κατευθείαν στο 1.38.00 και να ακούσουμε μια εξήγηση του ματιού. Το υπόλοιπο βίντεο είναι ικανό να μας τρελλάνει.

Στο θέμα θα επανέλθουμε σε επόμενο άρθρο μας διότι έχουν πολύ ενδιαφέρον οι σύγχρονοι "Ιούλιοι Βερν" της Κβαντομηχανικής.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
X

Right Click

No right click