Το εμπόριο της τρέλλας

Όλα τα κατωτέρω βίντεο σκοπό έχουν να επισημάνουν την κατάχρηση των ψυχοφαρμάκων και όχι την χρήση τους στις απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις. Επίσης στηλιτεύουν την εγκληματική χορήγηση των ψυχοφαρμάκων στα παιδιά. 

Γνώμη μου είναι ότι η σειρά αντιμετώπισης οποιουδήποτε ψυχολογικού προβλήματος είναι πρώτα η ψυχολογία και μετά η ψυχιατρική των ψυχοφαρμάκων. Μπορούμε μάλιστα να διακρίνουμε και ένα ενδιάμεσο στάδιο. Αν η ψυχολογική αντιμετώπιση αποτύχει, μπορεί να γίνει ένας προσεκτικός συνδυασμός ψυχολογίας και φαρμάκων για να βοηθηθεί η ψυχολογική λύση και με προοπτική προσωρινής χρήσης των φαρμάκων. Σε πιο βαριές περιπτώσεις που τα δύο παραπάνω στάδια αποτύχουν, η χορήγηση φαρμάκων σε μονιμότερη βάση είναι αναγκαία. Προσωπικά σαν φοιτητής δούλεψα τα καλοκαίρια του 1975-76 σε κινητό κινηματογράφο του Δήμου Αθηναίων που μεταξύ άλλων επισκεπτόταν περιοδικά το Ψυχιατρείο στην Νταού Πεντέλης που τότε ήταν ο "προθάλαμος" της Λέρου. Το 2000-2005 περίπου είχα προσωπική άποψη από ένα άλλο ίδρυμα το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών που περιθάλπει παιδιά και έφηβους. Γνώμη μου είναι ότι οι Ψυχίατροι και οι Φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να περιοριστούν σ' αυτές τις βαριές καταστάσεις και όχι να δίνουν ριταλίν σε κάθε υπερκινητικό παιδί, ούτε (έλεος) αντικαταθλιπτικά χάπια στις εγκύους τον 7ο έως τον 9ο μήνα για να προλάβουν την ενδεχόμενη επιλόχεια κατάθλιψη. Επίσης οι ψυχίατροι με το μπλοκάκι των συνταγών τους έχουν κάποιο ρόλο εκεί όπου αποτυχαίνει εντελώς η ατομική και η οικογενειακή ψυχοθεραπεία. Στο σημείο αυτό τα φάρμακα έρχονται για να βοηθήσουν την ψυχοθεραπεία και όχι για να την υποκαταστήσουν. Δυστυχώς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Ψυχολογία προηγείται της Ψυχιατρικής. Στο θέμα αυτό, εδώ στην Ελλάδα έχουμε πολύ λίγο ακόμη χρόνο να προλάβουμε αυτήν την παγκόσμια βλακεία των φαρμάκων. Τα λάθη του Δυτικού "πολιτισμού" μπορούμε να τα δούμε τεκμηριωμένα άριστα, στα παρακάτω βίντεο

Επειδή το θέμα είναι σοβαρότατο, και επειδή δεν παραγνωρίζουμε την σκληρή πραγματικότητα ύπαρξης ανίατων ψυχικών ασθενιών, προτάσσουμε το κατωτέρω λινκ που αφορά μια περίπτωση ενήλικου που τον βοήθησαν τα φάρμακα.

http://www.andro.gr/zoi/theos-kai-skoupidaki/

Περισσότερο από το άρθρο αξίζει η ποικιλία των σχολίων στο τέλος του άρθρου, όπου επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι τα παιχνίδια με τον εγκέφαλο πρέπει να γίνονται προσεκτικά. Θεός δεν είναι ούτε ο ψυχολόγος, ούτε ο ψυχίατρος, ούτε τα φάρμακα. Θεός είναι ο ίδιος ο άνθρωπος μέσω της αυτογνωσίας του και όλοι οι υπόλοιποι είναι βοηθοί του. Πάνω απ' όλα συμβάλει και η θέληση του ασθενούς. Τελευταίος και καταιδρωμένος βοηθός είναι και τα ψυχοφάρμακα.

 Σεβόμενοι τον χρόνο που διαθέτει ο καθένας για την παρακολούθηση των εκτεταμένων βίντεο που παραθέτουμε, κάναμε μια αξιολόγηση καθώς και μια παρουσίαση του καθενος.

Το παρακάτω είναι σχετικά σύντομο και καλό είναι να το παρακολουθήσουμε όλο. Μεταξύ 4.00 και 5.00 κρύβεται η λέξη-κλειδί "χημική ανισορροπία στον εγκέφαλο" που κανένας και καμία εξέταση δεν την έχει προσδιορίσει ακόμα. 

 

Το παρακάτω είναι σχετικά σύντομο και αναφέρεται στο έγκλημα της χορήγησης ψυχοφαρμάκων σε παιδιά. 

 

 Το κατωτέρω βίντεο μετά το 12.30 περιέχει μια στατιστική που τα λέει όλα.

 

 Το παρακάτω βίντεο τριών ωρών αφήστε το για το ....σαββατοκύριακο ή για τις διακοπές....

 

 Στο παρακάτω βίντεο, μετά το 4.00 θα δούμε πάλι την περίφημη "χημική ανισορροπία" στον εγκέφαλο που διατυμπανίζεται από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους στρατευμένους ψυχίατρους. Οι Ψυχίατροι ορκισμένοι με τον όρκο του Ιπποκράτη πρέπει να τηρούν το κεντρικό νόημα της φιλοσοφίας του περί "ισορροπίας των χυμών του σώματος". Όμως τις ισορροπίες αυτές τις εκμεταλλεύονται ασύστολα. Οι γιατροί αυτοί, επικαλούνται τις λεπτές ισορροπίες των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου που ούτε τις γνωρίζουν με ακρίβεια ούτε μπορούν να τις μετρήσουν εύκολα γρήγορα και φθηνά όπως πχ γίνεται με το σάκχαρο στους διαβητικούς ή με την χοληστερίνη. Μόλις το 2014 έγιναν οι πρώτες έρευνες για την μέτρηση της σεροτονίνης και την συσχέτιση των μετρήσεων με τις ψυχικές ασθένειες(πηγή). Για να κατασταλάξουν τα πράγματα θα περάσουν πολλά  χρόνια ακόμη. Εν τω μεταξύ οι ψυχίατροι συνταγογραφούν Προζάκ από το 1986 σαν το αθώο χάπι της ευτυχίας...

Στο παρακάτω βίντεο μεταξύ 3.00 και 7.00 μιλάνε οι ίδιοι οι ψυχίατροι για την δουλειά τους. Ας τους ακούσουμε. 

Mετά το 6.30 δικαιολογούνται όλα τα εγκλήματα στα σχολεία από τους μαθητές. Όλοι έπαιρναν ψυχοφάρμακα τα οποία χορηγήθηκαν με νόμιμο και πειστικό τρόπο από το ίδιο το σύστημα της εκπαίδευσης.

 

Μετα το 5.00 αρχίζει το ξεμπρόστιασμα... 

 

 Μεταξύ 1.00 και 1.15 ο καθηγητής λέει μια μεγάλη αλήθεια: Οι ψυχίατροι εγκληματούν και ταυτόχρονα βγαίνουν ...λάδι, οχυρωμένοι πίσω από την ψυχιατρική. Για παράδειγμα αν ένας ψυχίατρος παρενοχλήσει μία ασθενή, μπορεί να ισχυρισθεί ότι αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας της και του νοσηρού μυαλού της...

 

Το κατωτέρω διάρκειας 1 1/2 ώρας είναι για το ...σαββατοκύριακο

Όσον αφορά την κατάσταση της Ψυχιατρικής στην Ελλάδα αναφερόμαστε σ' αυτήν σε άλλο άρθρο μας.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
X

Right Click

No right click